MEERdaagse cursussen

Schilderles en Corona-aanpassingen
Naar aanleiding van het 'nieuwe normaal' is mijn atelier inmiddels twee maal zo groot geworden en hangen er plexiglas schermen tussen de werkplekken, zodat iedereen genoeg ruimte en privacy heeft tijdens het schilderen. Op de Homepagina zie je een impressie. Verder is er eenrichtingsverkeer en is er bij de spoelruimte genoeg ruimte. Tijdens verplaatsingen is het fijn als je een mondkapje draagt. Tijdens het schilderen hoeft het wat mij betreft niet. Ik (met mondkapje) geef aanwijzingen met een ouderwetse onderwijzersstok. Ramen deuren staan deels open voor zover het te doen is (neem iets warms mee). Ontsmettingsmiddelen zijn aanwezig. Het is misschien handig als je je eigen koffiemok meeneemt. 

CURSUSSEN VAN 2 OF 3 DAGEN

Kleur en Lichtval  (..hoe krijg ik licht in mijn schilderij ?..)
Hoe zorg je ervoor dat het licht in je schilderij gaat schijnen? Het heeft alles te maken met de juiste kleurkeuze! Ik leg de logica achter het kleuren mengen uit en bespreek allerlei schilderijen. We beginnen met technische oefeningen en eindigen met een paar mooie schilderijtjes. Alle essentiële les-informatie krijg je op papier.

Portret en Abstractie (…‘hoe houd ik overzicht bij het schilderen van een portret?’…)

Het vermogen om visueel te kunnen abstraheren is heel behulpzaam bij het portretschilderen. Zelfs achter een traditioneel klassiek portret schuilt een abstracte visie. We kijken naar diverse stijlen en proberen deze uit door in korte tijd beroemde en minder beroemde portretten na te schilderen in verschillende stijlen. Dit is een efficiënte manier om te ontdekken hoe je anders kan kijken én anders kan schilderen. Alle essentiële les-informatie krijg je op papier.

Impressionistisch schilderen  (...met vaart en beweging...)
Voel je je vaak een Pietje Precies ? Wil je graag meer impressionistisch leren schilderen? Met beweging en een losse toets? Het is een kwestie van lef. We schilderen met een groot palet en een grote kwast op niet al te grote panelen. Ik analyseer schilderijen en laat demonstratiefilmpjes zien. Alle essentiële les-informatie krijg je op papier.

Wil je je opgeven of heb je vragen?
Stuur hier een mailtje of bel 06 2218 2662
Wachtlijst
Mocht de cursus vol zijn kan je je  opgeven voor de wachtlijst en
wie weet komt er een plek vrij.

 

Overige informatie
In een lessituatie werk ik bij voorkeur met acrylverf. Dit is makkelijk corrigeerbaar en bovendien zitten we niet in de giftige dampen. 

De cursus vindt plaats in mijn atelier, met veel daglicht en tuinzicht.

Lestijden zijn van 10 uur tot 16 uur.
Adres is Witte Paardstraatje 2A in Soest.
Groepsgrootte is tussen de 6 en 9 personen.
Koffie en thee wordt verzorgd.

De lunch graag zelf meenemen.

06 22 18 26 62
Witte Paardstraatje 2a
3764AR SOEST

2020

 by Mitzy Renooy

Bankrekeningnummer Mitzy Renooy: NL51 ABNA 0475 2619 09