MEERdaagse cursussen

Schilderles en Corona-aanpassingen
Naar aanleiding van het 'nieuwe normaal' heb ik flink wat aanpassingen gedaan, omdat ik vermoed dat de genoeg-afstand-regel nog wel even gaat duren. Mijn atelier is inmiddels twee maal zo groot geworden en ik heb plexiglas schermen besteld zodat ik iedereen genoeg ruimte en privacy kan bieden tijdens het schilderen. Op de Home-pagina zie je een impressie. Verder komt er eenrichtingsverkeer en zal er bij de spoelruimte genoeg ruimte zijn. Ik geef aanwijzingen met een ouderwetse onderwijzersstok! Ontsmettingsmiddelen zijn aanwezig en het is handig als je je eigen koffiemok/thermosfles meeneemt. Ik hoop vanaf 1 juni weer 'gewoon' les te kunnen geven.

SUMMERCLASS  schilder4daagse

'De 12 geheimen van de schilder'

De schilder achter zijn  ezel...wat gaat er door zijn hoofd? En waarom? Een klassiek opgeleide schilder maakt eindeloos veel afwegingen. Techniek en ambacht staan deze dagen centraal. Omdat er zoveel aspecten meespelen, ben ik van mening dat je deze aspecten echt apart moet belichten en oefenen om in je eigen werk meer bewuste keuzes te kunnen maken. Ik zie vaak technisch geworstel bij mensen, omdat het eigenlijk bijna niet mogelijk is om aan alles tegelijk te denken. Wat onder andere aan bod komt: de keuze voor compositie en voor vlakken, de keuze voor scherpte/vervaging (heel belangrijk), verloop van detail, verloop van lichtcontrast,  verloop van kleur, de keuze voor kleurvlakken, verloop van textuur en een aantal manieren om ruimtelijkheid en perspectief te benadrukken. Uiteraard zijn er meer, maar ik kies in deze Summerclass voor 12 in 4 dagen. Je krijgt ongeveer 10 verschillende oefeningen, waarbij de nadruk steeds op 1 of hooguit 2 aspecten ligt (we werken hoofdzakelijk op redelijk klein formaat, met gevoel voor verf en mijn eigen fotomateriaal als leidraad). Wanneer je deze aspecten afzonderlijk echt snapt, kan je ze ook gemakkelijker tegelijkertijd toepassen. En je zult merken dat als je meer houvast ervaart, er uiteindelijk ook meer vrijheid ontstaat. Ik doe dingen voor en alle essentiële les-informatie krijg je op papier. Verf, penselen en ondergronden moet je zelf meenemen, de rest is aanwezig (je krijgt een materiaallijstje opgestuurd).

 

TWEEDAAGSE CURSUSSEN
 

Basis Kleur  (..kleuren mengen blijf ik lastig vinden...)

Het weten wat je doet met kleur is essentieel om goede schilderijen te kunnen maken. Tijdens deze cursus krijg je uitleg over de logica achter het kleuren mengen en ga je technische oefeningen doen. Ik geef uitleg over de kleurentheorie tijdens een demonstratie en door het analyseren van schilderijen. In juni kan je deze cursus en de cursus `kleur en lichtval' eventueel aansluitend op elkaar volgen. Alle essentiële les-informatie krijg je op papier en het gebruik van al het materiaal is inclusief.


Kleur en Lichtval  (..hoe krijg ik licht in mijn schilderij ?..)
Hoe zorg je ervoor dat het licht in je schilderij gaat schijnen?

Het heeft alles te maken met de juiste kleurkeuze! Ik bespreek allerlei schilderijen en doe dingen voor. We beginnen met technische oefeningen en eindigen met een mooi schilderijtje. Handig als je al iets weet van kleurentheorie. In juni kan je deze cursus en de basiscursus kleur eventueel aansluitend op elkaar volgen. Alle essentiële les-informatie krijg je op papier en al het gebruik van materiaal is inclusief.

Portret en Abstractie (…‘hoe houd ik overzicht bij het schilderen van een portret?’…)

Het vermogen om visueel te kunnen abstraheren is heel behulpzaam bij het portretschilderen. Zelfs achter een traditioneel klassiek portret schuilt een abstracte visie. We kijken naar diverse stijlen en proberen deze uit door in korte tijd beroemde en minder beroemde portretten na te schilderen en verschillende stijlen naar onze hand te zetten. Dit is een efficiënte manier om te ontdekken hoe je anders kan kijken én anders kan schilderen. Alle essentiële les-informatie krijg je op papier en al het gebruik van materiaal is inclusief.

Laat het los   (...help...ik ben een Pietje Precies!..)
Ben je een Pietje Precies ? Wil je graag meer impressionistisch leren schilderen? Met beweging en een losse toets? Het is een kwestie van lef. We schilderen met een groot palet en een grote kwast op niet al te grote panelen. Ik geef demonstraties en analyseer schilderijen. Alle essentiële les-informatie krijg je op papier en al het gebruik van materiaal is inclusief.​​

Wil je je opgeven of heb je vragen?
Stuur hier een mailtje of bel 06 2218 2662

Er zijn momenteel veel plekken bezet, maar in deze tijd is het denkbaar dat er af en toe iemand afzegt. Als je wil kan je je opgeven voor de wachtlijst en wie weet komt er een plek vrij.

 

Overige informatie
In een lessituatie werk ik bij voorkeur met acrylverf. Dit is makkelijk corrigeerbaar en bovendien zitten we niet in de giftige dampen. 

De cursus vindt plaats in mijn atelier, met veel daglicht en tuinzicht.

Lestijden zijn van 10 uur tot 16 uur.
Adres is Witte Paardstraatje 2A in Soest.
Groepsgrootte is tussen de 6 en 9 personen.
Koffie en thee wordt verzorgd.
De lunch graag zelf meenemen.

06 22 18 26 62
Witte Paardstraatje 2a
3764AR SOEST

2020

 by Mitzy Renooy

Bankrekeningnummer Mitzy Renooy: NL51 ABNA 0475 2619 09